Skip to content
Annette B. Lynne og Anne Marit Muri

Daglig leder i Galleri Polaris AS, Annette Bjørum Lynne, til høyre.
Kommunikasjonsansvarlig, Anne Marit Muri, til venstre.
Foto: Gunn K. Monsen

Om Galleri Polaris

Galleri Polaris er et nyetablert kunstgalleri med fokus på unik norsk kvalitetskunst, samt internasjonale anerkjente kunstnere. Galleriet viser, fremmer, selger og leier ut kunst, hvorav mye aldri tidligere har vært vist.

Navnet Galleri Polaris gir assosiasjoner til Norden, Svalbard, arktiske strøk, lyset og Stella Polaris. Nordstjernen som opptrer som et fast, konstant navigasjonspunkt og ledestjerne. Polarstjernen som nesten står stille mens stjernene rundt er i bevegelse, som tidløs og konstant kvalitet i kunst.

Øvre linje: Kåre Tveter, Petar Tale, Pablo Picasso
Nedre linje: Bjørn Ransve, Kåre Tveter, Petar Tale.

Om kunsten på galleriet

Galleri Polaris AS har tilgang på sentrale verker av Kåre Tveter (1922-1912) i samarbeid med Tale art-museum. Både malerier, akvareller og grafikk. Tveter omtales ofte som lysets mester og er kjent for sine poetiske bilder med utgangspunkt i naturen på Svalbard og i Norge. Kåre Tveter delte atelier med Petar Tale i over 20 år. Galleri Polaris AS vil ha permanent salgsutstilling med verker av Kåre Tveter og Petar Tale, i tillegg til utstillinger med samtidskunstnere. Galleri Polaris AS har som mål å vise kunst av høy kvalitet for salg.

Galleriet har også tilgang på ikonisk papirkunst, bla tegninger av franske Pierre Bonnard (1867-1947), spanske Antoni Tápies (1923-2012), ungarske Victor Vasarely (1906-1997), chilenske Roberto Matta (1911-2002), sveitseren Paul Klee (1879-1940), spanske Pablo Picasso (1881-1973) , franske Henri Matisse (1869-1954), russiske Marc Chagall (1887-1985), spanske Joan Miró (1893-1983), franske Georges Braque (1882-1963) og franske Alberto Giacometti (1901-1966).

Dette er bilder som tilhører kunstmaler og kunstsamler Petar Tales private kunstsamling. En del av samlingen med de internasjonale kunstikonene vil være til salgs etter avtale med Petar Tale. Tales egne kunstverk – både malerier og akvareller er til salgs gjennom Galleri Polaris AS.

Sosial og miljøvennlig profil

Galleriet ønsker å være et unikt galleri, litt utenom det vanlige med en tillitsskapende, positiv, engasjert og åpen stil. I tråd med samfunnsutvikling med delingsøkonomi, fokus på samfunnsansvar og FNs bærekraft mål, har galleriet en sosial og miljøvennlig profil.

Et resultat av «delingsøkonomi» er beslutningen om å ikke ha eget galleri-lokale, men heller satse på samarbeid og det å stille ut på nye måter og på andres arenaer. I valg av samarbeidspartnere er det viktig med felles holdninger og verdier i forhold til miljøet, kvalitet, service, inkludering og respekt for alle. Gjennom dialog og samarbeid, ønsker galleriet å skape vinn-vinn situasjoner for kundene, kunstnerne, samarbeidspartnere, miljøet, og ansatte/hjelpere.

Og når det gjelder den sosiale profilen, vil Galleri Polaris tilstrebe å engasjere studenter og mennesker som har falt utenfor arbeidslivet, da vi ser potensialet i mennesker fremfor hindringene og ønsker å gi mennesker en mulighet.

Av FNs bærekraftmål er det særlig punkt 12 og 13 som vil være i fokus; Ansvarlig forbruk og produksjon og stoppe klimaendringene, og da særlig plastproblematikken. Engasjement for klimaet og det å drive på en klimavennlig og bærekraftig måte, er et kontinuerlig arbeid for Galleri Polaris.

Galleriet vil gi sin støtte til spesielle klimarelaterte prosjektet som gjenspeiler våre holdninger, prosjekter som stimulerer til dialog, bedre løsninger og hvordan hver især kan bidra på en positiv måte.

Galleriet oppfordrer derfor medarbeidere, publikum og kunder til å støtte prosjektet Pick-2-Pieces som går ut på å plukke opp 2 stk søppel på din vei, hver dag. Og når det gjelder forbruk, starter vi med å oppfordre kollegaer til å kjøpe mest mulig brukte klær, istedenfor nytt. Alle monner drar og vi kan alle bidra.

Abonnér på nyhetsbrev

Er du interessert i kunst- og kunstutstillinger, vil nyhetsbrevene fra Galleri Polaris holde deg oppdatert om spennende utstillinger, gi deg nyttig kunstinformasjon, samt linke til bildeomtaler.

© 2019 – Galleri Polaris. All rights reserved | webutvikling: Din Digitale Butler