Skip to content
brytningstid-hoved-02

Brytningstid

26. nov. 2020 - 26. feb. 2021

På utstillingen Brytningstid  viser vi et knippe norske samtidskunstnere som alle har et nært forhold til natur. Og som dveler ved det faktum at naturen er truet i dag. Vi står overfor en tid der vi trenger nye perspektiver for å ivareta ren natur. 

Hovedattraksjonen på utstillingen er et oljemaleri av Ludvig Karsten, malt i 1925.  Maleriet har ikke vært vist frem offentlig før, da det har tilhørt samme familie siden bildet ble laget. Motivet er av to unge kvinner. 

I tillegg vises grafikk av Håkon Bleken, Kenneth Blom, Frank Brunner, Sverre Bjertnæs, Lars Elling, Ingeborg Stana, Håvard Homstvedt med grafikk og skulptur, samt ett maleri av Marie Storaas. 

Gruppeutstilling med fire samtidskunstnere

15. sept. 2020 - 15. nov. 2020

Galleri Polaris har i høstens gruppeutstilling fokusert på å vise fire kunstnere med hvert sitt særegne uttrykk. De har alle lang erfaring i å arbeide med kunst.


Bjørn Ransve. Nye og nyere litografier. Abstrakt og figurativt.

Anne Weiglin. Nye oljepasteller. Miks av figurasjon og abstraksjon.

Petar Tale. Tegninger som spenner over en periode på 40 år. Surrealistisk strek. Vi viser også et par akvareller.

Tiril Kaas. Keramikk. Brukskunst. Poetiske løvtynne fat og krukker.

Bjørn Ransve

19. mai - 1. september 2020

Den meriterte kunstneren Bjørn Ransve, som blant annet er innkjøpt av Nasjonalmuseet med flere titalls verk og et nylig innkjøp av Tangen-samlingen, stiller nå ut på Galleri Polaris – med 60 nye og nyere grafiske verker, samt ett monumentalt maleri.

Dette er en unik sjanse til å sikre seg kunst av høy kvalitet. Åpning 19. mars kl. 18.00 v/Audun Eckhoff, tidligere direktør på Nasjonalmuseet. Det blir også artist-talk med forfatter Alf van der Hagen og Bjørn Ransve.

Hjertelig velkommen til Galleri Polaris på Felix konferansesenter – Aker Brygge!

Nasjonalskatten Kåre Tveter

ÅPNINGSUTSTILLING | 1. Nov. - TVETER HENGER PERMANENT I GALLERIET

Åpningsutstillingen omfatter verker fra viktige epoker i Kåre Tveters kunstnerliv. Blant annet stilles det ut bilder fra hans mange besøk på Svalbard, augustbilder, østlandets skoger og vinterlys, samt bilder fra Glomma som han hadde en sterkt tilknytning til.

Utstillingen omfatter 67 av hans magiske verker som både kan sees, kjøpes eller leies. Åpningsutstillingen var over i mars 2020, men Tveters verker vil henge i ulike rom på permanent basis.

Abonnér på nyhetsbrev

Er du interessert i kunst- og kunstutstillinger, vil nyhetsbrevene fra Galleri Polaris holde deg oppdatert om spennende utstillinger, gi deg nyttig kunstinformasjon, samt linke til bildeomtaler.

© 2019 – Galleri Polaris. All rights reserved | webutvikling: Din Digitale Butler