Skip to content

Bjørn Ransve

Bjørn Ransve uttrykker seg både abstrakt og figurativt. Han har gjennom sitt lange kunstneriske virke arbeidet med en rekke arketyper. Han uttrykker seg både innen maleri, tegning og grafikk. Og er kjent for å beherske de ulike teknikkene på eminent vis.

Uansett motiv arbeider han alltid inn mot et midtpunkt i bildeflaten. En fusjon av det abstrakte og det figurative kommer frem ubevisst når han arbeider med sine bilder. Han forsker i flatene som i et laboratorium, der klassiske og nonfigurative former speiler seg i hverandre.

Ransve dyrker ikke en bestemt stil, han er ingen pedant og liker å overraske. Han er opptatt av å beholde rommet og volumet i sine figurative bilder, noe som også smelter inn i hans abstrakte arbeider.

Bjørn Ransve

Foto: Jan Petter Lynau / VG / NTB scanpix

Kåre Tveter

1922 – 2012

Tveter ble født 25. januar 1922 i Sør-Odal, og døde 21. mars 2012 i Lillestrøm. Tveter ble utdannet ved Kunstakademiet under professorene Per Krogh og Alexander Schultz. 

For Kåre Tveter var naturen og hans opplevelser der selve inngivelsen til hans malerier. De visuelle inntrykkene, det sanselige, stemning og dufter. Alt bidro til fundamentet i hans kunst.

Han var særlig glad i naturen her på østlandet. Vinterskog og vinterlys med sin store ro. I de senere år av hans liv, fikk han stor sans for Svalbard og øyas majestetiske storhet. Lyset der fant han magisk, og en rekke av hans sentrale verker er nettopp herfra.

Han hadde aldri et ønske om å skildre det ytre og det visuelle. Tveter var opptatt av å skildre sin egen indre opplevelse. Ofte kom bildene til ham lenge etter at han hadde stått i opplevelsen av det mektige lyset, stillheten og Svalbards fantastiske natur.

 

Petar Tale

Petar Tale

Petar Tale ble født i Montenegro i august 1947. Hans interesse for tegning startet allerede som åtteåring, en interesse som har holdt seg gjennom hele hans kunsteriske karriere på over 50 år.

Det unike ved Tales anerkjente kunst, er at nær sagt alle verker er beholdt i hans samling som i dag rommer tusenvis. Tegninger, akvareller og oljemalerier. Petar Tale har ved siden av sin kunstnerkarriere livnært seg som kunstkjøper og -selger. I samligen hans finnes en rekke store kunsternere. Både Picasso, Matisse og Chagalle for å nevne noen.

Peter Tales kunstsamling inneholder både tegninger, akvareller, oljemalerier. Uttrykket spenner vidt fra figurasjon til abstraksjon.

– I mine bilder finnes mennesker, gjerne utstøtte og lidende. De tilhører ingen spesiell religion, nasjon eller samfunn.

– Mitt liv og min kunst er gjensidig avhengig av hverandre. Jeg kan ikke leve uten mulighet for å skape kunst, og mitt billedspråk er umulig uten impulser fra egne opplevelser og sanseinntrykk.

– Naturen i Norge har i over 20 år vært en uutømmelig kilde til kunstnerisk inspirasjon. Bildene er min måte å formidle til andre den guddommelige kraft som naturen utstråler.

Petar Tale.

Abonnér på nyhetsbrev

Er du interessert i kunst- og kunstutstillinger, vil nyhetsbrevene fra Galleri Polaris holde deg oppdatert om spennende utstillinger, gi deg nyttig kunstinformasjon, samt linke til bildeomtaler.

© 2019 – Galleri Polaris. All rights reserved | webutvikling: Din Digitale Butler