Kåre Tveter | Svalbard
Anne Marit Muri

Stor Kåre Tveter jubileumsutstilling på Aker Brygge med over 100 malerier og akvareller. Utstillingen varer ut januar 2023.

Galleri Polaris har nå en stor Kåre Tveter jubileumsutstilling på Aker Brygge der over 100 malerier og akvareller stilles ut, den varer frem til 31.01.23. 

I år ville kunstneren fylt 100 år. Tveter var født i Sør-Odalen og levde frem til 2012, og ble 90 år gammel. Han er innkjøpt med over 40 bilder av Nasjonalmuseet og regnes som en av Norges fremste lyriske naturmalere. Vi har her valgt å presentere noen av Tveters malerier som du kan sikre deg til din egen samling.

Kom også gjerne innom galleriet å se hele den unike Kåre Tveter utstillingen – den største markeringen noensinne og ta samtidig en titt på boken: Det gåtefulle lyset, som kan kjøpes i galleriet – samt på Norli og Ark.

Forlaget Utenfor Allfarvei som har designet boken har valgt en helt spesiell rosa kulør på bokomslaget som refererer til det arktiske lyset på Svalbard, i overgangen februar og mars, som folk som bor i Longyearbyen kaller for Kåre Tveter lyset.

Morgen-Svalbard-350

Morgen Svalbard
Størrelse: 100 x 120 cm
Teknikk: Olje på lerret
Pris: På forespørsel

 
Breene i SValbard - Svalbard | Kåre Tveter

Breene Svalbard
Størrelse: 65 x 80 cm
Teknikk: Olje på lerret
Pris:
 På forespørsel


Kullhavn - Svalbard | Kåre Tveter

Kullhavn
Størrelse: 80 x 100 cm
Teknikk: Olje på lerret
Pris:
 På forespørsel


Vinter - Svalbard | Kåre Tveter

Vinter
Størrelse: 100 x 135 cm
Teknikk: Olje på lerret
Pris: På forespørsel

Bok-smykke med viktig budskap

Boken om Kåre Tveters kunstnerskap der forfatter Anne Marit Muri har intervjuet kunstsamlere, samtidskunstnere og forskere om deres forhold til Tveter, natur generelt og Arktis spesielt ble lansert i september i år, utgitt på forlaget –  Utenfor Allfarvei  – med både norsk og engelsk tekst.

Boken med tittel: Det gåtefulle lyset, setter Tveter inn i den pågående samtalen om bærekraft og naturens sårbarhet, i det året kunstneren ville ha blitt 100 år.

Kunstboken som viser over 40 Tveter bilder er nå i handelen gjennom Norli og Ark bokhandel. Pris: kr 549.

Kom gjerne også innom Galleri Polaris på Aker Brygge og se vår unike Kåre Tveter jubileumsutstilling med over 100 malerier og akvareller, noen av de kan du også sikre deg selv.

Bok-smykke med viktig budskap | Kåre Tveter
Breene i Svalbard

Månedens bilde

Kunstner: Kåre Tveter
Tittel: Breene Svalbard
Størrelse: 115 x 130 cm
Teknikk: Olje på lerret
Pris: På forespørsel

Tveter ville uttrykke noe ubestemmelig, som tangerer poesien for å formidle en vag lengsel han hadde i sitt indre. Det er linjene, det store rom, lyset og følelsen av ensomhet – han søkte å få frem i sine landskapsbilder. Totalopplevelsen av lys og rom var avgjørende for kunstneren. 

Det var maksimalt lys og minimalt landskap han ville formidle på lerretet.

Galleriet er åpent.

Velkommen til Galleri Polaris .

 Galleriet har åpent mandag og fredag fra 12-16, og ellers etter avtale. Ring oss, så gjør vi gjerne avtale om omvisning eller besøk på et annet ønsket tidspunkt. Ta kontakt med oss:

Annette Bjørum Lynne, på tlf. 91 12 78 21 
info@galleripolaris.no

Anne Marit Muri, på tlf. 95 81 51 96
annemarit@galleripolaris.no

Galleri Polaris

Abonnér på nyhetsbrev

Er du interessert i kunst- og kunstutstillinger, vil nyhetsbrevene fra Galleri Polaris holde deg oppdatert om spennende utstillinger, gi deg nyttig kunstinformasjon, samt linke til bildeomtaler.

logo-2021-b-w-188x45

© 2019 – Galleri Polaris. All rights reserved